Boterhammen in de bib met Mark Van De Voorde: De Kerk, wie gelooft (haar) nog?

BoterLiteratuur, entertainment, avontuur, politiek, kunst, cultuur. Er is voor elk wat wils. Onze gasten zijn een voor een gedreven vertellers die een uur praten over hun passie en gedrevenheid.
Op maandag 13 februari is Mark Van De Voorde te gast in de Kortrijkse bibliotheek.

Mark Van De VoordeRoepingen zijn schaars, praktiserend geloof loopt terug en christelijke waarden staan al een poosje niet meer in het vanzelfsprekende brandpunt van onze veranderende cultuur. Bovendien zorgden de pedofilieschandalen in de kerk voor een duidelijk negativisme. De kerk is in crisis en is op zoek naar een nieuw gezicht.
De komst van een nieuwe (conservatieve) paus, de storm van verontwaardiging na de uitlatingen van kardinaal Léonard en monseigneur Van Gheluwe versterken zonder meer de roep om een duidelijk signaal.
Hoe moet het nu verder met de kerk in onze contreien? Hoe bepaalt ze haar toekomstige standpunten in ethische kwesties en vooral hoe vindt ze opnieuw een aanknopingspunt met de komende generaties?

Mark Van de Voorde was tot voor kort raadgever en tekstschrijver voor Yves Leterme en Steven Vanackere en is voormalig hoofdredacteur van 'Kerk en Leven' en publiceerde veel over geloof en kerk. Hij probeert ons een antwoord te geven op enkele van bovenstaande vragen.

Boterhammen in de bib: Mark Van De Voorde - De kerk, wie gelooft (haar) nog?
maandag 13.02.2012 - 12u15 - Centrale bibliotheek, Leiestraat 30, Kortrijk - 5 EUR (incl. soep), CJP-tarief 2,5 EUR - Tickets via Vormingplus, Wandelweg 11, Kortrijk of in de Openbare Bibliotheek -


Organisatie: Openbare Bibliotheek Kortrijk i.s.m. Vorming Plus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen

0 reacties:

Een reactie posten