Laureaten "Goed voor druk 2012"


De Vlaamse illustratoren Matthias de Leeuw, Jelle Kindt en Emilie van de Peer zijn de laureaten van de derde editie van "Goed voor druk", de jaarlijkse wedstrijd voor jonge illustratoren die georganiseerd wordt door De Leeswelp en de Vlaamse Illustratoren Club (VIC).

Voor "Goed voor druk" worden jonge illustratoren met carrièreplannen in de jeugdliteratuur uitgenodigd om hun portfolio op te sturen. Bedoeling is om getalenteerde maar nog onbekende illustratoren te stimuleren en een forum te geven op de website van het VIC en in De Leeswelp. Hiervoor komen illustratoren met de Belgische nationaliteit in aanmerking die maximum één jeugdboek publiceerden bij een reguliere uitgever.

De jury voor deze derde editie bestond uit de illustratoren Sabien Clement en Klaas Verplancke, Chris Bulcaen (VFL-commissie strips), vormgeefster Ann van der Kinderen en Jen de Groeve (hoofdredacteur van De Leeswelp). De jury over de drie laureaten:

Matthias De Leeuw, van wie in januari bij uitgeverij Lannoo het prentenboek "De steltenloper" verschijnt: "hij weet hoe je een evidentie interessant kunt uitbeelden.", "Zijn tekenwerk toont een souplesse en luchtigheid in de trant van Sabien Clement, Anne-Marie van Haeringen en Quentin Blake."

Jelle Kindt, master grafische vormgeving: "tekenaar pur sang. Hij bewijst zijn kunnen zowel in schetsmatige impressies als in kernachtige beelden, waarin hij zijn onderwerp in een paar lijnen terugbrengt tot de essentie.", "De jury ziet bij Jelle Kindt veel potentieel als illustrator of striptekenaar."

Emilie van de Peer, master in de beeldende kunsten: "Ze durft een wijd scala van materialen en technieken aan.", "Haar beelden zijn krachtig, sober, beheerst en volledig af." en "De jury vraagt zich af hoe ze in het kader van een verhaal met personages zou omgaan."

Het volledige juryverslag kun je hier raadplegen.

Werk van de laureaten wordt gepubliceerd op de website van de VIC en in het februari-, juni- en novembernummer van De Leeswelp 2012.

(via: www.vlaamse-illustratoren.com)
Meer info: www.vlaamse-illustratoren.com, www.deleeswelp.be

0 reacties:

Een reactie posten