Vandaag: Filmvertoning "No Man's Land"

Filmposter Als voorsmaakje van de lezing "De Tuin van Tito: het voormalige Joegoslavië op vandaag" door Korneel De Rynck (2 februari) wordt vanavond om 20u de tragikomedie "No Man's Land" vertoond in onze lounge.

In 2001 won No Man's Land - tegen alle verwachtingen in - de Oscar voor Beste niet-Engelstalige Film. In deze tragikomedie van de Bosnische Belg Danis Tanovic raken een Servische en Bosnische soldaat op elkaar aangewezen nadat ze per ongeluk in dezelfde loopgraaf verzeild zijn geraakt. De situatie zit muurvast en wordt er niet beter op wanneer VN-troepen, vergezeld door een meute journalisten, te hulp willen schieten. No Man's Land toont met het verhaal van de twee soldaten de absurditeit aan van een oorlog waarvan niemand meer weet hoe hij ooit begonnen is, en hoe hij kan worden gestopt.



Wie de lezing van Korneel De Rynck op 2 februari in Vormingplus MZW bijwoont, kan vanavond gratis naar deze filmvoorstelling!


Filmvoorstelling "No Man’s Land" - 19 januari 2012 - van 20u tot 22u30 - €2 - Openbare bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30 (Lounge) - tickets en info: Vormingplus MZW, http://www.vormingplusmzw.be, 056 26 06 00, info@vormingplusmzw.be - org. Vormingplus Midden- en Zuid- West-Vlaanderen en Openbare bibliotheek Kortrijk

0 reacties:

Een reactie posten