Boterhammen in de bib met Ann Vansteenkiste: De stille kracht van thee

BoterLiteratuur, entertainment, avontuur, politiek, kunst, cultuur. Er is voor elk wat wils. Onze gasten zijn een voor een gedreven vertellers die een uur praten over hun passie en gedrevenheid.
Op maandag 12 maart is Ann Vansteenkiste te gast in de Kortrijkse bibliotheek.

Sinds kort vinden traditionele theespecialiteiten uit India, China, Japan, Sri Lanka, Indonesië en Taiwan langzaam maar zeker hun weg naar de betere hotels, exclusieve restaurants en stijlvolle tearooms. Het groeide nota bene uit tot de meest populaire drank ter wereld.
Herboriste Ann Vansteenkiste neemt je in deze lezing mee doorheen een boeiende reis van 5000 jaar theecultuur.
Voor het boek 'De stille kracht van thee' trok ze van oost naar west door een aantal Chinese theevelden waarbij ze de confrontatie tussen het oosterse en westerse denken duidelijk aan de lijve ondervond. Zoals Hendrik Conscience zijn volk leerde lezen, zo wil Ann Vansteenkiste haar volk leren dat thee meer is dan blaadjes overgieten met (bijna) kokend water. Voor haar is thee een manier van ademen en genieten, een fijngevoeligheid van subtiele smaken.
Mét theeproeverij!

Boterhammen in de bib: Ann Vansteenkiste - De stille kracht van thee
maandag 12.03.2012 - 12u15 - Centrale bibliotheek, Leiestraat 30, Kortrijk - 5 EUR (incl. soep), CJP-tarief 2,5 EUR - Tickets via Vormingplus, Wandelweg 11, Kortrijk of in de Openbare Bibliotheek -

Organisatie Openbare Bibliotheek Kortrijk i.s.m. Vorming Plus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen

Meer info: www.kortrijk.be/bibliotheek, www.vormingplusmzw.be, www.curiosithee.be

0 reacties:

Een reactie posten