NIEUW! "Digidokter": computerhulp in de bib

Fatsoenlijke, welgemanierde burgers vloeken niet. Nooit. Tenzij... Tenzij je ze aan de PC laat plaatsnemen, want dan laten ze hun fatsoen toch geregeld varen. Het gebrek aan controle en zelfredzaamheid werkt frustrerend en drijft een mens soms tot wanhoop. Hoe kun je geholpen worden zonder dat je afhankelijkheid van externe hulp nog vergroot wordt?

Maak kennis met het project "Digidokter", een initiatief van de Kortrijkse bibliotheek en Vormingplus. Op maandelijkse basis zal de bib dienst doen als "ICT-helpdesk" of computerhulp. Om de vragen een beetje te kanaliseren starten we telkens met een korte uiteenzetting over een bepaald onderwerp. Na deze uiteenzetting staan we klaar om jouw persoonlijke ICT-vragen en -problemen te behandelen, precies zoals dat gebeurt tijdens een vrije consultatie bij de dokter. Neem hiervoor gerust je eigen laptop of tabletcomputer met je mee.

Anders dan bij de dokter echter is het niet de bedoeling dat wij jouw laptop of computer ter plaatse depanneren. We helpen jou wel op weg om de juiste diagnose te stellen, het probleem zelf op te lossen en in de toekomst soortgelijke problemen te voorkomen. Of, zoals men in Japan zegt: "Je moet iemand die honger heeft geen vis geven, maar hem leren vissen."

De Digidoktersessies zijn gratis en gaan telkens door op de derde zaterdag van de maand, van april t.e.m. december 2012, van 10u - 12u., in de Oranje Zaal van de Kortrijkse bibliotheek. Vooraf inschrijven is noodzakelijk, via: 056 26 06 00 of www.vormingplusmzw.be.

Het volledige programma met de inschrijvingsmogelijkheden vind je op: www.kortrijk.be/digidokter. Via de Digidokter Facebook pagina blijf je op de hoogte van interessante weetjes, tips en trucs!

Hieronder vind je een overzicht van het programma:
  • Kies de juiste laptop of PC - zaterdag 21 april
  • PC-beveiliging en onderhoud - zaterdag 19 mei 2012
  • Hoe vind ik mijn bestanden terug? - zaterdag 16 juni 2012
  • Hoe gegevens veilig bewaren? - zaterdag 28 juli 2012
  • Hoe beheer ik mijn digitale foto's? - zaterdag 18 augustus 2012
  • Beter leren zoeken op internet - zaterdag 15 september 2012
  • Hoe beheer ik mijn digitale muziekcollectie? - zaterdag 20 oktober 2012
  • Mijn PC hapert, wat nu? - zaterdag 17 november 2012
  • Videotelefoneren met je (klein)kinderen - zaterdag 22 december 2012
Meer info en inschrijvingen: www.kortrijk.be/digidokter

0 reacties:

Een reactie posten