Bib tipt: Roots, de wereld op de planken: Arte Libre met Bai Kamara Jr.

Arte Libre is het maandelijkse vrij podium voor jonge beloftevolle singer/songwriters en semi-akoestische bands. Dit gaat door elke eerste zondag van de maand vanaf 18u30 in Muziekcafé Track in Kortrijk.

Op zondag 11 maart staat producer en singer-songwriter Bai Kamara Jr. op het Arte Libre-podium. Soul, blues, funk, latin, met jazz en afro-invloeden: zo kan je de muziek van Bai Kamara Jr. het best omschrijven. Hij werd in Sierra Leone geboren maar trok in 1990 naar Brussel om te studeren. Vastbesloten om het te maken in de muziek werkte hij eerste samen met verschillende bands om later toch solo te gaan.
In 2001 neemt hij zijn eerste akoestische album op, Living Room en openbaart hij zijn buitengewone stem. Hij werkte samen met o.a. Youssou N 'Dour, Habib Koité, Cassandra Wilson en Dani Klein. Ook stond hij op de affiche van enkele festivals als Couleur Café en Francofolies . In 2005 brengt Bai Kamara Jr zijn tweede album uit, Urban Gipsy. Intussen is hij bekend in binnen- en buitenland met grote successen in Frankrijk, Ierland, Italië, Spanje, Finland, het Verenigd Koninkrijk en de USA.
Begin 2010 kwam zijn album Disposable Society uit, waarin hij enkele sociale, ecologische en humanitaire thema's aankaart. Het album spreekt over de huidige samenleving en over Afrika en is opgedragen aan zijn geboorteland Sierra Leone. Vorige maand verscheen zijn nieuwste album This is Home.

Het volledige "Roots"-programma kan je hier terugvinden: www.cultuurcentrumkortrijk.be/ck/projecten/roots

Meer info via www.baikamara.com

0 reacties:

Een reactie posten