Vandaag in Het Penhuis: Rachida Lamrabet

© http://hetpenhuis.blogspot.comHet Penhuis ontvangt vandaag Rachida Lamrabet met als gastheer van dienst Stefan Vancraeynest.

Rachida Lamrabet debuteerde in 2007 met de opmerkelijke roman Vrouwland. Ze won er de Debuutprijs van Boek.be mee en werd tevens genomineerd voor de Selexyz Debuutprijs. Haar tweede boek Een kind van God (2008) noemt ze zelf een modern sprookje in een grootstedelijke context. Onlangs verscheen haar nieuwste roman, nl. De man die niet begraven wilde worden.
Lamrabet, van Marokkaanse origine, schrijft in een sobere stijl zonder literaire franjes. Ze vertelt aangrijpende verhalen over gewone mensen. De verwondering in deze verhalen wekt een elektriserende spanning op. Krachtig en lucide slaagt ze erin de complexiteit van haar personages te tonen. Naast auteur is ze ook juriste voor het Centrum voor Gelijkheidheid van Kansen en Racismebestrijding.

Interviewer is Stefan Vancraeynest. Hij is toneelauteur, acteur en regisseur en werkt mee aan diverse radioprogramma’s voor de VRT.

Het Penhuis: Rachida Lamrabet - 11.03.2012 om 10u30 - Oranjerie van het Broelmuseum, Broelkaai 6, Kortrijk - 8/7 EUR (ADD/VVK, drankje inbegrepen) - tickets via UiT in Kortrijk, 056 23 98 55 - i.s.m. Openbare Bibliotheek Kortrijk en CK*



Meer info via www.kortrijk.be/bibliotheek/hetpenhuis

0 reacties:

Een reactie posten