Bib tipt: Festival van Vlaanderen Kortrijk


Het Festival van Vlaanderen Kortrijk loopt van 25 april tot 13 mei. Dit is dé kans bij uitstek om te luisteren met andere oren en om Kortrijk op een andere manier te ontdekken. Het Festival is gebaseerd op drie pijlers: concerten, geluidskunst en participatie-educatie.

De concerten zijn inclusief - maar niet exclusief - klassieke muziek. Het Festival van Vlaanderen Kortrijk serveert een mix van hedendaags en klassiek. Belangrijk is dat klassiek wordt gespeeld met de bezieling van vandaag. De hedendaagse muziek die het festival presenteert, evolueert dan weer tot de klassieke muziek van morgen. Dat klassiek populair kan zijn, bewijst het Brussels Philharmonic. Dit jaar voor de derde keer te gast en inmiddels Oscarwinnaar voor de muziek van de film "The Artist". Ook de klassieke melomaan komt ruim aan zijn trekken: het Philharmonic speelt naast werk van Berlioz en Cage ook composities van de Poolse componist Henry Górecki.

Wat de geluidskunst betreft, pakt het festival dit jaar uit met een ecologische editie in parken, perken en pleinen. Je kan luisteren met andere oren en zo de stad ontdekken op een andere manier.

Het Festival van Vlaanderen Kortrijk laat je ook rechtsreeks participeren en dit via workshops met muzikanten en inleidingen door musicologen, die vlak voor de concerten, een muzikant, componist of dirigent interviewen. Ook hier kun je met andere oren luisteren naar muziek.

De brochure van het festival vind je in alle Kortrijkse cultuurhuizen, waaronder ook de bib. Meer info en het volledige programma vind je op www.festivalkortrijk.be.

Meer info: www.festivalkortrijk.be

0 reacties:

Een reactie posten