Vrij-Spraak: Lezing door Sonja Lavaert "Antonio Negri over democratie en de menigte in opstand"

logo VormingPlusOpgelet: Deze lezing werd door onvoorziene omstandigheden spijtig genoeg geannuleerd.

De aanhoudende crisissen plaatsen het huidige economische en politieke systeem ter discussie. Gemene deler in de protestacties is de eis naar echte democratie en experimenten met nieuwe democratische praktijken. De publicaties van Antonio Negri en Michael Hardt vormen voor menigeen een theoretisch kader.
Deze politieke filosofen maken deel uit van een beweging van radicale denkers die het kapitalisme bekritiseren. Het concept dat men in die beweging naar voor schuift is de 'multitude', in goed Nederlands: menigte en veelheid.

Sonja Lavaert (VUB), auteur van Het perspectief van de multitude, verduidelijkt deze ethische en existentiële filosofie en toont het belang van het concept 'de menigte' i.p.v. 'het volk'. Ze legt ook uit hoe kennis en reflectie bij deze denkers een vorm van actie en strijd zijn.

Lezing door Sonja Lavaert: Antonio Negri over democratie en de menigte in opstand - woensdag 09.05.2012 van 19u30 tot 21u30 - 8 EUR - Vormingplus, Wandelweg 11, Kortrijk - i.s.m. Openbare Bibliotheek Kortrijk en Vrijzinnig Centrum Mozaïek - info en inschrijvingen via 056 26 06 00 of info@vormingplusmzw.be

0 reacties:

Een reactie posten