Themalijst: Koningin Elisabethwedstrijd voor viool 2012


Vanaf vanavond vindt de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd 2012 voor viool plaats. De ganse week zullen de 12 finalisten, waaronder ook de 21-jarige Belg Marc Bouchkov, per twee optreden in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.
Iedereen krijgt een sonate voor viool en piano, het opgelegde concerto én een concerto naar keuze op het bord. Voor dat laatste stuk moeten ze weliswaar kiezen uit werken van Sibelius, Tsjaikovski, Paganini, Sjostakovitsj, Beethoven of Brahms. (zie ook onze keuzelijst)
Zaterdag 26 mei, de laatste avond van de finaleweek, volgt dan de proclamatie van de resultaten en maakt de jury de winnaars bekend.

Volg, kijk en luister naar de Koningin Elisabethwedstrijd via radio, tv, internet of zelfs in de cinema! Maar laat je gerust alvast inspireren door alle materialen uit onze uitgebreide collectie.

Onze keuzelijst kun je alvast hier downloaden (pdf, 2.78mb) of gewoon bekijken via Scribd, onze handige pdf viewer van dienst:


Voor bibliotheekmaterialen die (nog) niet in onze collectie aanwezig zijn, kan je altijd een aankoopsuggestie indienen via bibliotheek@kortrijk.be, telefonisch op 056 25 75 00, via het online formulier of gewoon via één van onze bibliotheekbalies.

Als het werk daarna wordt aangekocht brengen we je daarvan persoonlijk op de hoogte.

0 reacties:

Een reactie posten