Zilveren Griffels 2012: de winnaars


De Zilveren Griffeljury bekroonde dit jaar negen kinderboeken met een "Zilveren Griffel", de prijs voor het beste kinderboek van het jaar. Daarnaast werden in totaal werden twaalf boeken bekroond met de eervolle vermelding "Vlag & Wimpel".

De jury, onder voorzitterschap van Gerlien van Dalen, directeur van Stichting Lezen: "Het aanbod van 2011 is divers en van goede kwaliteit". "De jury noemt het verheugend dat er opvallend veel goede leesboeken in de verschillende genres te onderscheiden zijn".

De Zilveren Griffels voor 2012 gingen naar:

Tot 6 jaar:
Vanaf 6 jaar:
Vanaf 9 jaar:
Informatief:
Poëzie:
Tijdens het Kinderboekenbal op 2 oktober wordt bekend welke van de Zilveren Griffels verguld wordt. Sinds vorig jaar bestaat er naast de Griffel ook de "Gouden Lijst". Deze is voor het beste kinderboek in de leeftijdscategorie 12 tot 15 jaar en wordt uitgereikt in twee categorieën: oorspronkelijk Nederlandstalige boeken en vertaalde boeken.

De genomineerden worden op 15 augustus 2012 bekendgemaakt. De winnaars van de Gouden Lijst worden precies een maand later, op 15 september, bekendgemaakt.

Al de Zilveren Griffels van 2012 kun je terugvinden in de collecties van de Kortrijkse bibliotheken. Raadpleeg de online catalogus voor de beschikbaarheid en de locatie.

(via: cpnb.nl)

Meer info: web.cpnb.nl

0 reacties:

Een reactie posten