Expo: De Guldensporenslag in de strip - 710 jaar Guldensporenslag


Welke plaats heeft de Guldensporenslag in de strip? Naar aanleiding van de 710de verjaardag van de Slag der Gulden Sporen wordt deze historische gebeurtenis op een andere manier in beeld gebracht. Kortrijkzaan Filip Duynslager ging in zijn uitgebreid archief op zoek naar binnen- en buitenlandse strips waarin aandacht wordt besteed aan dit stuk Kortrijkse en Vlaamse geschiedenis. Hij stelt ze aan het grote publiek voor aan de spreekwoordelijke vooravond van de traditionele 11 julivieringen.

De tentoonstelling wordt op 30 juni om 11u. officieel geopend door de schepen voor cultuur Christine Depuydt. Cartoonist Ian (Knack, De Morgen, …) verzorgt de inleiding.

Deze tentoonstelling is een initiatief van de werkgroep "Vlaanderen Feest in Kortrijk!" in samenwerking met de stad Kortrijk, de Openbare Bibliotheek Kortrijk, vzw Stedelijke Musea Kortrijk en de Erfgoedcel Kortrijk.

Expo: De Guldensporenslag in de strip - 710 jaar Guldensporenslag - 30.06.12 tot 20.07.12 - Openbare bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30 - Tijdens de openingsuren van de bib - gratis - Meer info: www.kortrijk.be/bibliotheek, bibliotheek@kortrijk.be, 056 27 75 00

0 reacties:

Een reactie posten