Bib tipt: 'Bookyard', bibliotheek in open lucht'

In Gent loopt al een tijdje het unieke kunstproject TRACK en kan je nog bekijken tot 16 september. Op heel wat openbare plaatsen doorheen de ganse stad kunnen mensen op hun eigen tempo kennismaken met de traditionele kunstwerken of andere artistieke installaties en er elk hun eigen verhaal rond creëren.
Voor dit initiatief van S.M.A.K. werden zo'n 41 internationale kunstenaars aangesproken die speciaal hiervoor exclusieve werken maakten met een universeel thema die toch vooral toegespitst zijn op het stedelijk weefsel van Gent. Het voornaamste doel van dit project is de hedendaagse kunst in een stedelijke context te plaatsen en zo een directe dialoog aan te gaan met het publiek.
Eén van de kunstenaars is de Italiaan Massimo Bartolini met zijn project Bookyard. In de historische wijngaard van de Sint-Pietersabdij ontwierp hij een soort "openluchtbibliotheek" door boekenkasten in het verlengde van de wijnranken te plaatsen.
De organische vormen van de boekenkasten volgen de golving van de bodem. Er wordt een openluchtbibliotheek gevormd, met ingezamelde boeken die geleend of gekocht kunnen worden, waarna het geld naar basiseducatie gaat.Mirjam Varadinis, curator TRACK

meer info via www.track.be

0 reacties:

Een reactie posten