Expo 'Prozerijen'

Wat gebeurt er wanneer poëzie of proza verwerkt wordt in beeldende kunst? Schrijfster Gwendoline Remmerie en beeldend kunstenaar Annelies Fraeyman pakken van 5 tot en met 25 september 2012 uit met hun "Prozerijen". Deze tentoonstelling wordt ingericht door de Kortrijkse bib en is een belichaming van de term "beeldspraak".

Gwendoline Remmerie woont in Sint-Denijs en schrijft al enkele jaren poëzie en proza. Haar tweede boek, "Schrijven voor het vuur" verscheen onlangs bij uitgeverij Lannoo. Het voorwoord van dit boek werd geschreven door politicus en filosoof Marc Eyskens. Met deze prozerijen wil ze haar gedichten, verhalen en mantra’s tot leven brengen door ze te verbeelden.

Beeldend kunstenares Annelies Fraeyman woont in Sint-Lodewijk Deerlijk. Als illustratrice is ze werkzaam als art director bij uitgeverij Lannoo. Ze maakte illustraties voor tal van titels zoals "Het kleine boek bidden", "Het leven is mooi", "Op adem komen", "Menslief, ik hou van je: vitamine voor het hart" en "Hé, doe je mee?: liedjes, dansjes en versjes voor kleuters".

De komende weken en maanden gaan Gwendoline Remmerie en Annelies Fraeyman met hun prozerijen op tournee. Het liefst staan ze op kleine, gezellige plaatsen waar toch veel mensen komen. Ze hopen in de toekomst gepersonaliseerde werken te kunnen maken.

De tentoonstelling Prozerijen loopt van 5 tot en met 25 september in de rode ruimte van de Kortrijkse bibliotheek en is gratis toegankelijk tijdens de openingsuren.

Expo "Prozerijen" - 05.09.12 t.e.m. 25.09.12 - tijdens de openingsuren - gratis - Openbare bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30 - Meer info: www.prozerijen.be, www.kortrijk.be/bibliotheek, bibliotheek@kortrijk.be, 056 27 75 00

Meer info: www.prozerijen.bewww.kortrijk.be/bibliotheek, bibliotheek@kortrijk.be of 056 27 75 00

0 reacties:

Een reactie posten