I-Points wijzen de de weg in Kortrijk

Sinds kort tref je in Kortrijk de "I-points" aan: digitale toeristische informatiekioskendie op verschillende strategische plaatsen in het stadscentrum staan. Je vindt deze aan het station, op de Grote Markt, aan Kortrijk 1302 (Toerisme Kortrijk) en in de Lange Steenstraat. In een latere fase volgt ook Kortrijk Xpo.

Je herkent de I-points aan de opvallende "I". De I-points verschaffen op een originele manier toeristische informatie over de stad. Ze tonen toeristen en passanten niet alleen de weg maar trekken ook je aandacht, volgen je met de ogen en nodigen je uit om het scherm aan te raken.

Aan een I-point kun je vragen stellen over toeristische aandachtspunten, hotels, activiteiten die plaats vinden in de nabijheid, enz... Wat op het scherm komt, is informatie die geplukt wordt uit de website van de stad Kortrijk, uit CultuurNet Vlaanderen (Uit in Vlaanderen), pocketresto.be, e.a. Via een handige QR-code kun je de opgezochte info opslaan in een smartphone. Bedoeling is om in de toekomst via nieuwe technologieën nog meer interactie met smartphones in te bouwen.

De installatie van de I-points kadert in het Europese project "Smart Cities" waarbij de focus ligt op optimalisatie van digitale dienstverlening. Vanuit Toerisme Vlaanderen kreeg de stad een subsidie van
60 000 euro verkregen voor dit project.

0 reacties:

Een reactie posten