Kortrijkse band SX op tour met Yeasayer


Het gaat hard voor SX, de band met Kortrijkse roots rond zangeres Stefanie Callebaut, die vorig jaar op slag bekend werd met hun eerste single Black Video. In 2011 wonnen ze nog Vi.be on air, een belangrijke wedstrijd van Studio Brussel onbekende maar talentvolle muzikanten te promoten. Eerder speelden ze op Student Welcome Concert en waren ze het voorprogramma van Goose tijdens Goose Invades in Kortrijk.

Ze brachten onlangs hun debuutalbum Arche uit, waarvan de single Gold het lang niet slecht doet. Het album werd geproducet door Ben H. Allen, die eerder al met bands als Deerhunter en Gnarls Barkley samenwerkte. Het artwork van de plaat is genomineerd voor de Music Industry Awards (MIA's), die nu zaterdag worden uitgereikt. Daarnaast zijn ze ook genomineerd in de categorie Doorbraak.

Daarbovenop maakte de groep via twitter bekend dat ze binnenkort gaan touren in Europa in het voorprogramma van niemand minder dan Yeasayer, een populaire Amerikaanse indieband. Dat de groep het helemaal ziet zitten, bewijst deze boodschap die op de sociale netwerksite verscheen:

Completely thrilled to join the awesome @Yeasayer on the European leg of their Fragrant World Tour!!


www.facebook.com/sxtribe | www.sxmusic.be

0 reacties:

Een reactie posten