Sony stelt Playstation 4 voor

 
Eindelijk is het zover. Zeven jaar na de lancering van de Playstation 3 heeft technologiegigant Sony de Playstation 4 voorgesteld. De spelconsole heeft een resem nieuwe features, met de nadruk op het sociale. Zo kunnen voor het eerst ook games vanaf het internet worden gestreamd en gespeeld, kunnen filmpjes makkelijk gedeeld worden en kunnen je vrienden zelfs via een live-stream via het internet je gamekunsten volgen. Daarnaast zal je ook je PS4 games kunnen spelen via de draagbare PS Vita spelconsole via je draadloos netwerk. Niet de woonkamer, maar de speler zelf wordt het middelpunt, verkondigde Andrew House, topman van Sony.

Volgens Sony is de reactiesnelheid tijdens het gamen fel verbeterd. Er zit bijvoorbeeld veel minder tijd tussen het moment waarop een speler een commando geeft en de weergave op het scherm. "De nieuwe console heeft een belangrijke evolutie doorgemaakt en we verleggen de grenzen van het spel" beloofde House tijdens het lanceringsevenement in New York.

De nieuwe Playstation 4 kregen we tijdens het lanceringsevenement nog niet te zien, wél de nieuwe "Dualshock 4" game controller. Van de drie eerdere versies van de Playstation werden gezamelijk zo'n 332 miljoen exemplaren verkocht. Het is nog niet bekend vanaf wanneer de Playstation 4 in de winkels ligt en wat de kostprijs is.

De Kortrijkse bib volgt al enkele jaren de gamewereld op de voet en biedt ook een groeiende gamecollectie aan, gratis ontleenbaar. We houden de nieuwe console van Sony en het toekomstige game aanbod dan ook goed in de gaten!

Meer info: be.playstation.com

0 reacties:

Een reactie posten