Bib tipt: Tentoonstelling 'Willy Vandersteen vertelt'

Op 15 februari 2013 zou Willy Vandersteen zijn 100e verjaardag gevierd hebben. Ter gelegenheid van die gebeurtenis opent het Brusselse stripcentrum vanaf vandaag tot en met 1 september de tentoonstelling 'Willy Vandersteen vertelt'.
Willy Vandersteen werd in 1913 geboren als zoon van een beeldhouwer. Al in zijn jeugd was hij gefascineerd door verhalen en geschiedenis, iets wat zich later vertaalde in stripreeksen zoals de Rode Ridder en Tijl Uilenspiegel. Het bekendst werd Vandersteen met de avonturen van Suske en Wiske, hoewel hij in totaal niet minder dan 19 verschillende stripreeksen uit zijn pen toverde. Er wordt gezegd dat hij een tekenstijl had die veel ruimte liet voor het verhaal. In 1959 richtte hij de Studio Vandersteen op waar algauw verschillende medewerkers stripreeksen van hem over namen. Vandersteen overleed in 1990 en hield zich tot zijn einde onophoudelijk bezig met het bedenken van nieuwe reeksen en als adviseur optreden bij de series die hij aan zijn medewerkers had overgeleverd. In 2005 eindigde hij nog op de 29e plaats bij de verkiezing van de Grootste Belg.
Tentoonstelling 'Willy Vandersteen vertelt' - 12 maart t.e.m. 1 september 2013 | Belgisch Stripcentrum, Zandstraat 20, B-1000 Brussel | meer info via www.stripmuseum.be

0 reacties:

Een reactie posten