E. Du Perronprijs 2013 voor Koen Peeters

De Vlaamse auteur Koen Peeters (°1959) won de E. Du Perronprijs 2013 voor zijn roman "Duizend heuvels". Het boek boek haalde eerder al de longlist van de Gouden Boekenuil en de shortlist van de Groene Watermanprijs.

Duizend heuvels is een schets in vijf verhalen over Rwanda, de Rwandese bevolking, haar cultuur en de vreselijke slachting die in 1994 aan 800.000 mensen het leven kostte. In onderstaand fragment uit 2012 kun je een interview met Koen Peeters over zijn boek bekijken:



De andere genomineerden voor de E. Du Perronprijs waren Tommy Wieringa met "Dit zijn de namen" en Ed van Thijn met "Blessuretijd".

Met deze jaarlijkse literaire prijs worden "kunstenaars" of culturele instellingen bekroond die zich op één of andere manier actief verdienstelijk maakten voor de bevordering van wederzijds begrip en een goede verstandhouding tussen de verschillende multiculturele bevolkingsgroepen in Nederland. De prijs heeft een waarde van €2.500 en wordt op 28 maart uitgereikt in het Brabants kenniscentrum voor kunst en cultuur in Tilberg. Eerdere winnaars waren o.a. Ramsey Nasr, Alice Boots en Rob Woortman en Abdelkader Benali.

Meer info: www.edpg.nl

0 reacties:

Een reactie posten