Virtuele bibliotheek in New Yorkse metro

Met hun concept "Underground Library" tonen drie studenten van de Miami Ad School hoe metrostellen in New York, via een sterk staaltje spitstechnologie, getransformeerd kunnen worden tot een rijdende bibliotheek.

Boekenrekken vind je niet terug in de metrostellen, de studenten laten New Yorkse pendelaars via hun smartphone wel digitale boeken lezen. Op de wanden van een metrostel werden "virtuele" boekenrekken bevestigd. De boekcovers kunnen dankzij de mogelijkheden van "near-field communicatie" (NFC) ingescand worden met een smartphone. Potentiële lezers kunnen vervolgens de eerste tien bladzijden van het gekozen boek lezen op hun smartphone. Om het ganse boek te kunnen lezen worden ze doorverwezen naar een echte bibliotheek in de buurt.

Met hun project willen de studenten een voorbeeld tonen van hoe bibliotheken een campagne kunnen opzetten om te bewijzen dat ze nog steeds een heel relevante (en gratis) bron van informatie, educatie en ontspanning zijn.

En of het nu boven of onder de grond is: de gemiddelde New Yorker is in ieder geval dikwijls te zien met een boek in de hand. Getuige de boeiende fotowebsite undergroundnewyorkpubliclibrary.com.
Meer info: vimeo.com/58161297undergroundnewyorkpubliclibrary.com

0 reacties:

Een reactie posten