In Memoriam: Georges Moustaki

De Franse zanger en componist Georges Moustaki (°Alexandrië, 3 mei 1934 - + Nice 23 mei 2013) overleed deze week op 79-jarige leeftijd. Hij was erg geliefd om de vele nummers die hij schreef voor bekende Franse artiesten zoals Edith Piaf, Yves Montand, Serge Reggiani, France Gall, Françoise Hardy en Dalida. Voor Edith Piaf schreef hij naast het iconische "Milord" ook de nummers "Le Gitan et La Fille" en "Eden Blues".

Georges Moustaki werd in Egypte geboren als Giuseppe Mustacchi uit Grieks-Italiaanse ouders en groeide op in Alexandrië. Hij groeide op in een multiculturele omgeving en ontwikkelde al snel een passie voor literatuur en de Franse chanson. In 1951 belandde hij in Parijs waar hij gitaar speelde in nachtclubs en in contact kwam met bekende Franse muzikanten uit die periode. Tijdens de tumultueuze jaren '60 brak de geëngageerde zanger internationaal door met zijn bekende titelnummer van zijn debuutalbum: "Le Métèque". Andere bekende nummers van Moustaki waren o.a. "Ma liberté" en "La dame brune".

De muziek van Georges Moustaki kan je gratis ontlenen en ontdekken in de uitgebreide muziekcollecties van de Kortrijkse bib. Raadpleeg hiervoor de online catalogus.

Meer info: www.creatweb.com/moustaki/

0 reacties:

Een reactie posten