APP IN DE KIJKER | maps.me (iOS/Android, gratis)


Populaire navigatieapps als Google Maps en Apple Maps zijn handig maar een groot deel van hun functionaliteit hangt af van een mobiele dataverbinding. Het minder bekende en gratis MAPS.ME bied je een interessant alternatief voor op vakantie, citytrips of kleine uitstappen.

Via de app kun je volledige (wegen)kaarten van zowat elk land of stad vooraf downloaden op je smartphone of tablet. Zo ben je onderweg niet afhankelijk van een internetverbinding om je route uit te stippelen. Locaties of bezienswaardigheden kun je zelf via pins uitzetten op een kaart, exporteren of importeren (KML/KMZ). Je locatie kan je ook delen met vrienden en familie via e-mail of sms. Via de GPS functie van je smartphone beschik je bovendien over volledige navigatie- en zoekmogelijkheden. Bijzonder handig wanneer je op wandel bent in een stad!

MAPS.ME maakt gebruik van de zeer gedetailleerde OpenStreetMap data waarbij gebruikers over gans de wereld interessante locaties, gebouwen en bezienswaardigheden continu toevoegen en aanpassen op straatplannen.



 maps.me/en/home, downloaden via Google Play of iTunes Store

0 reacties:

Een reactie posten