BIB TIPT | poëziewedstrijd 2017: poëzie van A tot Z


Ooit was spoorlijn 83 een bijna 22 kilometer lange vlotte spoorverbinding van 21 tussen Kortrijk en Amougies. Een deel van de voormalige spoorwegbedding biedt nu als onderdeel van het Guldensporenpad een ideale fietsverbinding tussen Zwevegem en Kortrijk centrum.

Het gedeelte tussen Avelgem en Zwevegem heeft een zeer divers landschappelijk karakter en is een veel gebruikte wandel- en fietsroute. Langs dit gedeelte, van station Avelgem naar station Zwevegem (en nog verder), willen Marnixring De Vlaschaard en de beide gemeentes een poëziepad realiseren.

Het project 'poëzie van A tot Z' startte in 2015 en loopt nog tot 2019. Jaarlijks worden twee gedichten langs het pad geplaatst, nl. het winnende gedicht van de poëziewedstrijd en een gelegenheidsgedicht van de jaarlijks aangestelde curator. Zo werden al vier gedichten langs het fiets- en wandelpad geplaatst.

Ook dit jaar gaat ze op zoek naar poëzie. Er is geen vooraf vastgelegd thema maar de opdracht zelf is simpel: schrijf een steengoed gedicht dat de organisatie met gepaste fierheid een uniek plekje kan geven langs het poëziepad dat loopt van station Zwevegem tot aan de IJzerwegbrug over de Schelde in Avelgem. Je gedicht inzenden kan nog tot 28 februari 2017wedstrijdreglement en deelnemingsformulier | www.mrdevlaschaard.be | FBpagina

0 reacties:

Een reactie posten