THEMASTANDEN IN DE BIB | juni 2017


BREXIT: 1 jaar later

Exact 1 jaar geleden viel het doek over de historische band tussen het Europese vasteland en Groot-Brittannië. Met een nipte overwinning van het neekamp bevestigden de Britten hun vertrek uit de Europese Unie. De Brexit liet internationaal heel wat stof opwaaien en zorgt nog steeds voor veel bezorgdheid en onzekerheid. Hoe moet het nu verder? De bib zet de feiten op een rijtje en laat je met deze themastand kennismaken met dit boeiende land.

centrale bibliotheek, forum | 2-18 juni 2017

REIS ROND DE WERELD IN 80 SMAKEN

Kijk jij ook al reikhalzend uit naar de zomervakantie? De bib neemt je alvast mee op reis en laat je dromen van spannende avonturen met deze themastand.
En proef je deze zomer iets verrassends in je glas, drink je prosecco op de Spaanse trappen in Rome, ga je voor geroosterde krekels of een exotisch stukje slang in Namibië? Leg het vast op beeld, laat ons meegenieten van jouw smaakavontuur en doe mee met onze fotowedstrijd!

centrale bibliotheek, forum | 19 juni - 16 juli 2017
www.kortrijk.be/reisronddewereld


KONINGIN ELISABETHWEDSTRIJD 2017: cello

De Koningin Elisabethwedstrijd zorgde dit jaar voor een primeur door voor de allereerste keer een cellowedstrijd te organiseren. Een feestelijke aanleiding voor de bib om een themastand met bijhorende themalijst samen te stellen met de mooiste cellomuziek uit onze collectie. Kom jij ook proeven van dit majestueuze instrument?

centrale bibliotheek, benedenverdieping | 29 mei - 2 juli 2017

www.kortrijk.be/bibliotheek

0 reacties:

Een reactie posten